tisdag 11 augusti 2009

Futuball OK – Samhall 8-3

Exakt hur mycket betyder en 8-3 seger i första matchen efter säsongsuppehållet? Allt - och ingenting. Om den stundande hösten blir det minsta lik våren kommer oflytet snart hinna ikapp laget i rosa. Då kommer uddamålsförlusterna att dugga tätt och den här segern mot Samhall förminskas till ett vackert minne. En dagslända om ni vill eller bara någon sorts fotbollsk grundlag. Ty Stålmannen har sin kryptonit, Kalle Anka har Alexander Lukas och Samhall har Futuball (12-3 på två matcher). Så ser välden ut.

"Ty Stålmannen har sin kryptonit, Kalle Anka har Alexander Lukas och Samhall har Futuball"

Men om detta var början på något nytt – ett skoningslöst och iskallt Futuball som lärt sig utnyttja minsta misstag, orkar i fyrtio minuter och äntligen har hittat ett eget spel – ja, då lär det snart gå ett sus genom korp-Europa. Klart är i alla fall att med Gershon som den klart lysande stjärnan och mycket kompetenta nyförvärv i Johan, Joar och nygamla Krille så har Futuball nu breddat truppen ordentligt. Något som kan vara välbehövligt då flera spelare omgärdas av frågetecken just nu:

• Johan Kinnman är borta resten av säsongen på pappaledighet ...
• precis som Per Starck (som enligt rykten dessutom motsatt sig de många träningarna i våras)
• Även Kristian riskerar tyvärr att missa hela höstsäsongen på grund av pappaåtaganden
• Vad händer i så fall med Kristians parhäst Martin Å?
• Eddie som gjorde ett förtjänstfullt arbete i matchen före säsongsuppehållet återfinns numera i Malmö
• Åsa är strandsatt på en öde Karibisk ö och missar resten av matcherna
• Daniel lider av en mystisk långtidsskada och är tidigast tillbaka om tre veckor
• Försvars-Frida (även kallad "FF") har efter det otäcka handbrottet lagt skorna på hyllan. Förhoppningsvis kommer en comeback när vi minst anar det

I matchen mot Samhall saknades dessutom Lena (som var på Madonna-konsert) och Mållan (som fått ett obehagligt samtal före matchen). Futuball ställde upp enligt följande:

Målvakt: Jon
Backar: Johan Joar
Mittfält: Martin Gershon Björn
Forward: Krille
Avbytare: Amanda Simon

Om själva matchen finns inte så mycket att säga. Gershon presenterade sig direkt och gjorde 1-0 efter bara någon minut. Visserligen kvitterade Samhall per omgående, men då Gershon satte 2-1 blev uppförsbacken för stor. Målen började trilla in och när domaren blåste halvtid var ställningen 4-2. Andra halvlek blev en enda defilering där Gershon målade och passade lite som han ville. Slutresultatet skrevs till 8-3 efter att Gershon själv gjort fem mål och spelat fram Krille, Simon och Björn till de tre övriga.

Totalt sätt lämnade matchen mot Samhall inte mycket att önska. Faktum är att även utan den fantastiska Ghananen hade Futuball mycket väl kunnat stå som segrare. Nykomlingarna Johan och Joar imponerade och mittfältet såg riktigt bra ut. I anfallet slet Krille och Simon med den äran vilket resulterade i fina mål och många bra chanser.

Nu väntar serieledarna i nästa match (förlust 2-5 senast). Allt annat än förlust där och vi kan med rätta titulera Futuball OK höstens lag på Zinkensdamm.