fredag 28 augusti 2009

Futuball OK – Lo Scudetto 1-1

För andra veckan i rad var det dags för match i den absoluta svinottan. För motståndet svarade aktade ”Italienaren” Lo Scudetto, som dagen till ära faktiskt hade kokat ihop fullt lag (någon som fortfarande tror att Futuball OK omnämns med annat än respekt?).

Tillbaka i den rosa tröjan var äntligen mittfältsmotorn Kristian Rune som dessutom fått en ny lekkamrat i Kristian III – en dödlig duo skulle det snart visa sig när matchen var igång.

Futuball satte högsta fart direkt och vann det mest som gick att vinna på mittfältet, samtidigt som syskonparet Lena och Martin i backlinjen enkelt stoppade Lo Scudettos försök till långbollar och kontringar.

Det frejdiga anfallsspelet resulterade omgående i många bra chanser och flera farliga hörnor och insparkar. I Björn, som startade matchen på högerkanten, har Futuball något av en David Beckham – i både positiv och negativ bemärkelse. Precis som sin rikare mittfältskollega besitter Björn egentligen bara en enda kvalité – en högerfot. Men en kvalité är som bekant bättre än ingen och just denna högerfot hittade gång på gång Futufötter och huvuden. Tyvärr resulterade inga av dessa chanser i något mål. Närmast kom Simon som hade tom kasse men fick bollen på fel fot i en snäv vinkel och Kristian Rune som hade flera nicklägen.

Det var istället på individuell prestation av Kristian III som det välförtjänta ledningsmålet kom. Han vann bollen, stormade mot mål och placerade bollen – hårt och otagbart – bakom en hjälplös Scudetto-målis.

Sista fem minuterarna slog Futuball av på tempot och bjöd in italienarna i matchen. Kvitteringen var nära efter ett missförstånd i backlinjen, men som tur var hamnade bollen hos en forward som inte bara ville göra mål utan dessutom (citat) ”ville förnedra”. Nu lyckades han emellertid bara förnedra sig själv då Jon gjorde en sån där räddning som inte finns.

Tyvärr lyckades dock denna parodi på en sportsman strax därefter snabba upp ett olyckligt hemåtpass och hastigt och olustigt var ställning i alla fall 1-1. Mer än så hann det inte hända innan domaren blåste av matchen.

Inga kommentarer: