måndag 20 april 2009

Samhall - Futuball OK 0-4!!















Samhall kom till spel med en trupp på endast fem, en målvakt och fyra utespelare, vilket är minimum för att få spela match. Futuball hade en trupp på 10-man vilket var avgörande för resultatet. Det har visar att framgång inte bara ligger i spelet, utan även i organisation och lagmoral (och närvaro). 

Icke desto mindre kontrade Samhall hårt inledningsvis, och Futuball drabbades av sin andra allvarliga skada. I sitt fantastiska försvarsarbete fick Frida en hård boll lite olyckligt på armen: handledsfraktur och omedelbar avmarsch till SÖS. Mer om detta inom kort. 

Efter den inledande tveksamheten tog Futuball alltmer kommandot över matchen även om Samhall hade en och annan farlighet. 

- Peter Målqvist gjorde en storstilad comeback efter sin fotskada: tvåmålskytt och matchhjälte. 
- Kristian Rune, som aldrig gör en dålig match nätade och slet som ett djur i försvaret. Positionen i innermittfältet var som klippt och skuren för honom. 
- Simon Källgård visade spelkänsla med ett frilägesmål genomfört i slow-motion! 

En blek domarinsats, vilket resulterade i en del kommentarer från motståndarlaget, la lite sordin på slutet av matchen. Futuballs känsla för fair-play gjorde att vi självklart inte drog fördel av situationen för att bättra på målskillnaden. 

Sammanfattningsvis en väl genomförd utomhuspremiär med ett något decimerat motstånd, men en bra mjukstart. 


Inga kommentarer: