onsdag 19 augusti 2009

Futuball OK – Krakel Spektakel 0-2
”Staden som vaknar på morgonen är en annan än den som gått och lagt sig. Någon har fötts och någon har gått bort …” Något i den stilen förkunnade Per Anders Fogelström i mastodontsviten om sina drömmars stad.

Exakt vad som hände natten till den 17:e augusti 2009 får vi nog aldrig veta, men illa lär det ha varit, ty Stockholm vaknade i gråt. Tunga regndroppar smattrade mot fönster, plåttak och alla de olycksaliga själar som fått ett liv i ottan på sin lott. Knappast ett väder för att spela fotboll. Men ett väder för att skilja agn från vete. Skilja pojkar från män.

Futuball, som i veckan drabbades av ett stort avbräck i och med fixstjärnan Gershons flytt till Danmark, äntrade Zinken från alla håll. Simon kom in. Lena kom in. Björn kom in. Amanda kom in. Mållan kom inte in. Jon kom in. Joar kom in. Martin kom in. Back-Johan kom in. Krille kom in. Pontus – den senaste i raden av nyförvärv – kom in. Och sist men inte minst: Krakel Spektakel kom in.

Som genom ett trollslag förvandlades hela östra Södermalm till ett stort ordstäv när solen helt otippat bröt fram lagom till avspark. Krakel kom till spel med en man kort men inledde trots detta matchen piggast och satsade på att få ett tidigt mål. Något sådant kom dock inte och istället kunde Futuball lyfta spelet och komma in i matchen. Det hela utvecklades snabbt till ett så kallat ställningskrig, med ont om riktiga målchanser. Tyvärr behövdes ingen sådan för att Krakel ändå skulle ta ledningen i mitten av första halvlek, då en mycket tursam lobb letade sig in bakom Jon i Futuball-kassen.

Andra halvlek såg ett Futuball som fick mer och mer att säga till om även om anfallsspelet var i stort sätt obefintligt. Så fort bollen passerat mittplan slogs den bort eller fastnade på ett Krakelben. Det var inte förens i slutminuterna, då Futuball radade upp tre, fyra och kanske fem hörnor på rad som chansen kom. Tyvärr hamnade bollen på läktaren och inte i nättaket. Strax därefter kunde Krakel döda matchen då Lena visade god sportsmannakvinnaanda och inte sparkade ner sin motståndare utan försökte sig på en schysst brytning som dessvärre slutade i ett friläge och 2-0.

Att förlora mot serieledarna med 2-0 var långt ifrån ett dåligt resultat och att Futuball numer omnämns med stor respekt är tydligt. Till nästa match är mittfältsstjärnan Kristian Rune tillbaka och kanske, kanske den mäktige Gershon. I så fall lär nog Lo Scudetto (äntligen?) få sina fiskar varma.

Inga kommentarer: