lördag 17 januari 2009

Futuball OK vs MPS Broadband 2-2.

Krille med K.

Efter ett långt juluppehåll med mycket skinka var det på tisdagen så dags för Futuball att börja rulla boll igen. För motståndet stod MPS Broadband som var det enda lag vi ännu inte hade mött. Redan de gamla grekerna tros ha sagt: nytt år, nya förutsättningar. Så ocksåf ör Futuball.

* Lagpappa Johan Kinnman har gått och blivit riktig pappa och lämnar ett tomt mål efter sig under några omgångar.
* Lurige liraren Daniel har börjat på dagis igen och missade även han tisdagens match (det ryktas dock att det blir en kort dagisvistelse ochDaniel är tillbaka redan till nästa match)
* Värvningsgurun och tillika köttbacken Lena har skakat fram en ny spelare iform av Krille
* Frida har i hemlighet studerat försvarsspel och omskolat sig till mittback
* Martin har också han klivit ner i planen och är nu en riktig "försvarsminister" Andra saker är mer som vanligt
* Peter "målkungen" Målqvist är fortfarande skadad
* Björn har visserligen fått en kaptensbindel men kan fortfarande inte göramål
* Amanda kommer gärna i tredje matchminuten och går sedan in ouppvärmd ochdominerar
* Maria är något av en joker och man vet aldrig riktigt när hon avser attlämna sin fina ö för att spela fotboll

Matchen mot MPS var inte gammal när Futuball gjorde 1-0. Nya målvakten Jon visade oanade kvalitéer och serverade en riktig smörmacka till nyförvärvet Krille som rundade målvakten och enkelt kunde rulla in bollen. Drömstart!
Efter målet böljar spelet något men Futuball är snäppet vassare. Pressen resulterar dock inte i så många chanser då sista passningen oftast hamnar fel. Om det bara hade funnits en endaste åskådare hade han eller hon säkerthyllat Futuballs frejdiga om än något naiva offensivlusta. Tyvärr resulterar den i baklängesmål när MPS kan slå in en retur ur omöjlig vinkel efter enblixtrande (nåja) kontring. Med halvtidsvilan strax bakom hörnet kommer plötsligt en ny smörpassning från storspelande multitalangen Jon. Den härgången är det Simon Källgård som tackar för kaffet och rullar in sitt tredjemål för året. Ledning i paus efter en halvlek som gav ordentlig mersmak. Andra halvlek inleds med en stark press från MPS, varför deras kvittering till 2-2 måste betecknas som rättvis. Ett frenetiskt segerhungrigt Futuball skjuter sen från alla vinklar och vrår men lyckas tyvärr inte överlista MPS duktige målvakt. MPS gör heller inte några fler mål utan en välspelad match slutar 2-2. Nu måste vi öva avslut, för här borde vi nog ha vunnit.

Bäst i Futu var:
Jon: Storspel och två assist (som målvakt!!).
Krille: Honom vill vi se mycket mer av ­ kraftfull, pådrivare och målskytt.
Frida & Martin: Fantastiska på sina nya backplatser.

Inga kommentarer: