torsdag 27 november 2008

Futuball OK-Skuckakungarna 1-17... En pyrrhusförlust.

Med en elvamannatrupp och en taktik - som för övrigt medtogs till matchen i form av tre A2-papper - kom Futuball laddade till Liljeholmshallens dunkla innandöme. Tyvärr var Futuballs centertank Lena-med-de-luriga-höga-inläggen så laddad att hon gick sönder redan hemma i köket kvällen innan, och fick anta rollen som coach istället.

Motståndarna för dagen, Skuckakungarna, hade å sin sida satsat på kvalitet snarare än kvantitet och dök upp med endast sex spelare. Det kom emellertid att räcka gott och väl.

Första halvlek

Skuckarna inledde matchen i ett rasande tempo och Futuball hade fullt sjå med att freda mål. I defensiven hade vi stora problem att vinna bollen och när så skedde slogs den som regel bort. Åtskilliga insparkar slogs t.ex. ut från planen utan att vara i närheten av en enda spelare.

Skuckakungarna regerade på planens små ytor (fem arbetsmyror är fler än yra elefanter) och det första målet kom strax före det andra som kom strax före det tredje och så vidare tills dess att domaren blåste av för paus. Tyvärr omfattade den första halvleken också dagens andra skada när måltjuven Peter Målqvist slet upp en gammal papparazziskada.

Andra halvlek

Skuckarna inledde andra halvlek i ett lika rasande tempo och Futuball fanns sig förbisprungna, omsprugna, sidesteppade och fett lurade. Hur kan fem man framstå som femton?? Halvlekens första mål kom strax före det andra och tredje osv tills dess att...

Kristian Rune snor åt sig bollen på mittplan. tar några beslutsamma kliv och dundrar in Futuballs reducering till 1-16!

Efter målet svänger matchen och sista halvminuten är Futuballs.  Att Skuckarna tyvärr hinner peta in den sjuttonde bollen bakom en storspelande Johan Kinnman precis innan domaren blåser av är faktiskt bara ren otur.

Sammanfattningsvis beskrivs säsongens andra match kanske bäst som en inverterad pyrrhusseger. Vi lärde oss mycket och var faktiskt på många sätt bättre än sist. Byten fungerade t.ex. klockrent och vi kämpade hela matchen. Men ändå, fy sjutton!